Creëer meer sfeer in je huis met muurcirkels

Creëer meer sfeer in je huis met muurcirkels

Met veel aandacht heb je de kleur op de muur gekozen. Je hebt alle winkels afgestruind en de perfecte bank gevonden. Die mooie kast die je zo graag wou staat te pronken in je kamer. Toch heb je niet de sfeer die je wilt in de woonkamer. Het voelt het niet helemaal af, niet gezellig genoeg. Wat te doen? In deze blog geven we je tips om het ultieme thuisgevoel te creëren!

Tip 1. Creëer eenheid in je interieur met kleur

Kleur vormt de basis van je interieur en is een belangrijke bepaler voor sfeer. Om gezelligheid, rust en eenheid in je interieur te krijgen, is het van belang om de kleuren op elkaar af te stemmen. In Nederlandse woonkamers zien we vaak één geverfde wand. Dat lijkt een veilige keuze maar kan ook leiden tot instant saaiheid. Toon lef en verf de andere wanden in een bijpassende kleur. Dit principe wordt ook wel ‘ton sur ton’ genoemd en staat voor 'kleur op kleur'. Je kiest dan kleuren waarin dezelfde kleurtonen verwerkt zijn. Naast de keuze voor de kleuren van de muren, is het van belang om de kleuren ook terug te laten komen. Bijvoorbeeld in de kussens, een vaas, een plaid, de bank. Hou het subtiel en gebruik ook andere kleuren die goed passen bij de hoofdkleuren. De mogelijkheden om te combineren zijn eindeloos.

Tip 2. Breng sfeer in huis met woonaccessoires

Met woonaccessoires breng je sfeer in huis. Mooie woonaccessoires verdienen een goed plekje waar ze helemaal tot hun recht komen.  Cluster ze bij elkaar, want samen zijn ze veel mooier dan wanneer ze apart in de ruimte staan. Mix vaasjes, flesjes, planten en overige decoratie. Blijf proberen tot je mooie combinaties vindt! Het mooist is om 3 of 5 items bij elkaar te zetten. Door woonaccessoires te groeperen, creëer je rust.

Tip 3. Maak blikvangers van je woonaccessoires

Gebruik een stolp, een draadmandje of een glazen ‘kastje’ om de woonaccessoires extra mooi uit te laten komen. Probeer verschillende combinaties om te kijken wat leuk is. Wees niet bang om te experimenteren, juist onverwachte combi’s zijn leuk!

Tip 4. Ronde vormen

De meeste huizen zijn rechttoe rechtaan. Wel zo handig qua woonoppervlak. Maar veel sfeer brengt het niet. Doorbreek deze rechte lijnen met ronde vormen, zoals een ronde of ovale eettafel, ronde bijzettafeltjes of durf je een gedurfde keuze te maken en te kiezen voor een bank met ronde vormen?

Tip 5. Mix materialen om een fijne sfeer neer te zetten

Combineer warme materialen zoals hout, rotan, wol met koelere materialen zoals glas, beton en staal. Kussens lenen zich er ook goed voor. Gebruik velvet stoffen en glanzende zijde naast elkaar. Zo krijg je een mooi effect.

Tip 6. Zorg voor aantrekkelijke muurdecoratie

Zet - tot slot - de puntjes op de i met mooie wanddecoratie! Er is veel keuze op dit vlak. Kies je voor een poster of een fotowand? Onze voorkeur gaat uit naar muurcirkels! Muurcirkels hebben een mooie ronde vorm en helpen om zachtheid te brengen in je interieur. Zoedt heeft muurcirkels voor buiten en binnen. Er is een ruime keuze uit toffe illustraties en lijntekeningen of mooie quotes. De wandcirkels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Kies jouw ideale combinatie van prints, kleuren en formaten. Met een oneven aantal (3 of 5) maak je een mooi geheel.

Supergaaf is dat er ook muurcirkels van kurk zijn. Want juist natuurlijke materialen geven warmte aan je interieur. Er zijn ook muurcirkels met een betonlook. Deze zijn heel geschikt als je stoere elementen aan je interieur wilt toevoegen. Wat je smaak ook is, er is een ruime keuze in muurcirkels, dus je kunt altijd iets vinden naar jouw smaak. Hoe bevestig je een muurcirkel? Voor een zo mooi mogelijk effect kun je de tape het beste ophangen met dubbelzijdige tape. Er zijn verschillende soorten, kies de tape die past bij jouw muur. Zo krijg je geen beschadigingen. Natuurlijk kun je de cirkels ook neerzetten in de mooie muurcirkelhouders. Staat ook heel leuk!

We zijn benieuwd met welke tips jij aan de slag gaat om sfeer te brengen in je interieur!