De 10 redenen om narcissen te planten

De 10 redenen om narcissen te planten

Narcissen zijn een van de eerste bloemen die in het voorjaar bloeien en ze zijn een geweldige aanvulling voor elke tuin. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen, dus zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je van deze prachtige bloemen genieten. Maar wat zijn nog meer redenen om narcissen te planten? In deze blogpost bespreken we 10 redenen waarom narcissen een goede aanvulling zijn op je tuin.

Wat zijn narcissen?

Narcissen zijn een soort bloemen die meestal in het voorjaar bloeien. Ze worden vaak geassocieerd met Pasen en komen voor in verschillende kleuren, waaronder geel, wit en roze. De bekendste narcis is de gele narcis, wat wordt gezien als het symbool voor een nieuw begin.

10 redenen om narcissen te planten

1. Ze zijn gemakkelijk te kweken

Narcissen zijn een van de gemakkelijkste bloemen om te kweken. Ze hebben heel weinig verzorging nodig en kunnen in de meest uiteenlopende omstandigheden gedijen. Als ze eenmaal zijn ingeburgerd, zullen ze zich vaak zonder enige hulp verspreiden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor drukke tuiniers of voor mensen die met minimale inspanning een vleugje kleur aan hun landschap willen toevoegen.

2. Ze zijn onderhoudsarm

Bij het planten en verzorgen van narcissen is minder absoluut meer. Ze zijn ongelooflijk onderhoudsarm en kunnen gedijen met heel weinig zorg. In feite worden ze vaak beschouwd als een van de gemakkelijkste bollen om te kweken. Met een klein beetje basiszorg kan je jarenlang van deze prachtige bloemen genieten.

3. Ze zijn prachtig

Er zijn veel redenen om narcissen te planten, maar een van de belangrijkste is hun schoonheid en heerlijke geur. Narcissen zijn er in de meest uiteenlopende kleuren, van traditioneel geel tot wit en zelfs roze en oranje. Ze voegen zeker wat toe aan elke tuin.

4. Ze trekken bijen en vlinders aan

Bij het planten van bloemen kiezen veel mensen voor narcissen. Er zijn veel redenen om narcissen te planten, maar een van de beste is dat ze bijen en vlinders aantrekken. Bijen en vlinders zijn belangrijke bestuivers, dus door narcissen te planten draag je bij aan een gezond milieu. Als je dus op zoek bent naar een bloem die je tuin opfleurt en het milieu helpt, dan is het planten van narcissen een goede optie.

5. Ze kunnen ook in pot

Narcissen staan prachtig in je tuin, maar wat als je een balkon hebt? Als je geen tuin hebt, kan je de narcissen ook in potten planten. Hierdoor kan je ook zonder tuin gewoon genieten van de mooie bloemen en fijne geur en draag je bij aan het milieu.

6. Ze kunnen worden gebruikt als snijbloem

Narcissen zijn vooral bekend om hun rol in voorjaarstuinen, maar veel mensen beseffen niet dat ze ook als snijbloem kunnen worden gebruikt. Narcissen maken prachtige arrangementen en geven elke kamer een vrolijk tintje. Ze zijn ook heel gemakkelijk te verzorgen: zet ze gewoon in een vaas met water en ze blijven enkele dagen goed.

7. Ze vermenigvuldigen zich snel

Narcissen zijn niet voor niets een van de populairste lentebloemen. Ze vermenigvuldigen zich snel, zodat je jaar na jaar kunt genieten van een prachtig schouwspel van deze vrolijke bloemen.

8. Ze zijn winterhard

Narcissen zijn bestand tegen koude wintertemperaturen en blijven gezond. Dat komt door hun dikke, leerachtige bladeren die hen beschermen tegen de elementen. Ze hebben ook een sterk wortelstelsel dat hen in de grond verankert en voorkomt dat ze door de wind worden omgewaaid.

9. Het zijn voorjaarsbloeiers

Narcissen zijn een van de eerste bloemen die in het voorjaar bloeien. Ze zijn een teken dat er warmer weer op komst is. Narcissen planten is een geweldige manier om vroeg in het seizoen kleur in je tuin te brengen.

10. Narcissen planten is een mooie manier om je tuin kleur te geven

Als je op zoek bent naar een manier om kleur toe te voegen aan je tuin, is het planten van narcissen een geweldige optie.

Waar kan ik narcissen kopen?

Je kunt narcissen kopen bij FAM Flower Farm. Hier vind je verschillende narcissenbollen van eigen kwekerij die uitgroeien tot prachtige bloemen. Daarnaast kan je hier bijvoorbeeld ook dahlia kopen, leuk om de narcissen mee te combineren. Zodra je je narcissenbollen hebt, moet je ze planten in een goed gedraineerde grond op een zonnige plek.

Conclusie

Er zijn veel redenen om narcissen in je tuin te planten: ze zijn gemakkelijk te kweken, vergen weinig onderhoud, en ze bloeien prachtige bloemen die kleur en leven geven aan elke tuin. Narcissen hebben ook een lang bloeiseizoen, zodat je vele weken of zelfs maanden van hun schoonheid kunt genieten. Als je dus op zoek bent naar een onderhoudsarme plant die je tuin opfleurt, zijn narcissen een uitstekende optie.