Dit zijn de tuintrends van 2023!

Dit zijn de tuintrends van 2023!

Lekker naar buiten! ’s Ochtends met een bakje koffie, einde dag genieten van een mooie zonsondergang of gezellig samen borrelen rond een vuurtje. Daar passen robuuste, natuurlijke tuinmeubels bij. Houten stoelen, bankjes en ligbedden in combinatie met een tuin vol planten, zorgen voor dat ultieme buitengevoel. In 2023 staat de natuur centraal!

Gezellig samen zijn

Gezellig samen met vrienden of familie borrelen rond een vuurtje. Genieten van lange, warme zomeravonden op je ligbed. In 2023 staat genieten van je tuin centraal. Met een houten bankje of gewoon met een simpel klapstoeltje, creëer je snel een gezellig plekje zonder dat je tuin altijd vol staat.

Warme kleuren

Het koele grijs maakt plaats voor warme kleuren. Beige, bruin, oranje, zand, terra en groentinten, allemaal kleuren die passen bij de natuurlijke tuintrend. Accessoires en tuinmeubels in aardetinten, maar ook de stalen borderrand krijgt onder invloed van het weer een mooie, warme roestbruine kleur. Met een stalen borderrand breng je scheiding tussen het gazon en de border. Het past goed bij een tuin met een moderne uitstraling.

Ronde vormen

Ronde vormen geven het geheel een zachtere uitstraling. Rechthoekige tafels maken dus plaats voor ronde of ovale tafels met ronde poten. Organische vormen zijn er ook in de tuin komend jaar. Borders met natuurlijke rondingen. Ook hier past de stalen borderrand goed bij. Deze buigt met de ronding mee.

Natuurlijke materialen

Hout voert de boventoon in de natuurlijke tuin. De tuin staat centraal en daar passen houten meubels goed bij. Het gaat naadloos op in het geheel. Houten meubels combineer je heel mooi met een keramieken of stenen tafeltje. Wil je liever kunststof meubels? Die zijn er ook, in een warme groene kleur. Ook dat zorgt voor weinig afleiding, want het draait dit seizoen allemaal om het groen in de tuin.

Duurzame of gerecyclede materialen

Het past helemaal bij de trend die we op alle gebieden terug zien: het recyclen van materialen. Kussens van gerecyclede materialen en tuinmeubels van gerecycled hout. Ook duurzaamheid is belangrijk. Waar komt het materiaal vandaan? Is het verantwoord geproduceerd? Is het van goede kwaliteit? Allemaal vragen die invloed hebben op het maken van een bewuste keuze. 

Met bovenstaande tuintrends zou je een trendy tuin moeten kunnen inrichten.