Waar moet je aan denken als je op vakantie gaat met je elektrische auto?

Waar moet je aan denken als je op vakantie gaat met je elektrische auto?

Traditioneel plannen veel Nederlanders in januari de zomervakanties. De verwachting is dat ook komende periode veel mensen gaan bedenken waar ze in het nieuwe jaar naartoe op vakantie willen gaan. Door het snel toenemende aantal elektrische auto’s in Nederland, neemt ook de vraag naar vakanties met de elektrische auto toe. Waar moet je nou aan denken bij het plannen van een vakantie met de elektrische auto? Lees de tips in dit artikel.

Bereken de route

Kies de bestemming voor de vakantie en bereken de route. Er zijn verschillende routeplanners voor elektrische auto’s die je helpen om de route te berekenen. Het is handig om in te plannen waar je een laadstop gaat inlassen. Tijdens het opladen kun je zelf even een kop koffiedrinken of wat eten. Het plannen van je route en de laadpalen onderweg helpt je om te zien of je extra laadpassen nodig hebt. In het buitenland werken namelijk niet alle Nederlandse laadpassen. 

Hotel onderweg

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk op je vakantiebestemming zijn, maar wist je dat je veel meer ontspannen aankomt op vakantie als je onderweg kiest voor een hotelovernachting. Het extra voordeel van een hotel onderweg is dat je de auto even kunt opladen terwijl jij een paar uurtjes slaapt. Dankzij Booking.com is het erg makkelijk om een hotel met laadpaal langs de route te boeken. Het voordeel hiervan is dat je bij het plannen van de route al kunt zoeken naar een hotel met laadpaal langs je vakantieroute. 

Voorkom gemekker met de juiste stekker

Natuurlijk is op vakantie gaan met je elektrische auto spannender of beter gezegd avontuurlijker dan anders. Door goed op je actieradius te letten en te zorgen dat je niet onnodig veel energie verbruikt is het écht prima te doen. Hou dus rekening met de volgende tips tijdens het rijden in het buitenland en je zorgt voor een vliegende start van je vakantie: hou een constante snelheid aan, zet de airco niet te hard, check je bandenspanning, gebruik je cruise control en neem een extra stekker mee. 

In landen in Europa, zoals de populaire vakantielanden Frankrijk, Italië en Spanje zijn nog niet zoveel laadpalen als in Nederland. Zorg daarom dat je een extra stekker meeneemt, zodat je altijd kunt opladen. Op die manier kun je altijd weer vooruit.