Is het verstandig om een nieuwe CV-ketel te kopen?

Is het verstandig om een nieuwe CV-ketel te kopen?

Gas- en energieverbruik verminderen in het huishouden kan op veel verschillende manieren. Door de oplopende gasprijzen, zijn veel mensen aan het nadenken over hun CV-ketel. Als je een nieuwe CV-ketel gaat kopen, dan wil je natuurlijk wel weten of dit verstandig is. Er zijn genoeg punten waar je op moet letten. Hoe oud is je huidige CV-ketel en hoeveel gas verbruik je hiermee? Zijn er wellicht andere manieren om je gasverbruik te verminderen, die uiteindelijk effici├źnter zijn? Hier lees je alles dat je moet weten over het vervangen van je CV-ketel.

Oude CV-ketel vervangen

Ten eerste wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn van het laten plaatsen van een nieuwe CV-ketel. Heb jij een CV-ketel die ouder is dan 10-12 jaar? Dan kun je veel geld besparen met het plaatsen van een nieuwe, moderne ketel. Is jouw CV-ketel ouder dan 12 jaar? Dan kun je zelfs meer dan 300 euro per jaar besparen aan gaskosten. Je kunt dus een goede, relatief goedkope CV-ketel kopen en binnen een paar jaar je investering al hebben terugverdiend.

Onveilige situaties voorkomen

Een andere reden om je huidige CV-ketel te vervangen, is voor de veiligheid. Oude CV-ketels zijn niet altijd meer even veilig. Als je nieuwe CV-ketel aan alle veiligheidseisen voldoet, dan is dit uiteindelijk een stuk veiliger. Bovendien kun je nieuwe CV-ketels ook regelmatig laten nakijken, waardoor je nog veiliger bent. Ook dit is dus een reden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe ketel in huis. Zo kun je al een nieuwe, goede ATAG CV-ketel kopen voor onder de 1500 euro. Uiteindelijk kun je hiermee dus geld besparen en zorgen voor minder kans op onveilige situaties. Verder is het besparen op energie en gas natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu.

Jouw mogelijkheden analyseren

Als je nieuwe CV-ketel gaat kopen, dan is het verstandig om eerst te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Welke type CV-ketel past nou het beste bij jouw woning? En welk merk is nou het meest betrouwbaar? Er zijn genoeg verschillende soorten CV-ketels, dus je moet goed uitzoeken welke nou precies bij jou past. Is je huidige CV-ketel zuinig, veilig en nog relatief nieuw? Dan kun je beter kijken naar andere oplossingen, zoals betere isolatie, infrarood verwarming of veranderingen in het huishouden.