Online beleggen

Online beleggen

Heb jij je ook altijd al willen verdiepen in het online beleggen? Dan is het juist nu de tijd om in te stappen aangezien de economie niet best draait en ook de rente op je spaarrekening bijna niets meer oplevert. Maar waar begin je en wat moet je vooral niet doen als je gaat beleggen?

Online broker kiezen

Als je online gaat beleggen dan heb je een online broker nodig. Dot is een soort tussenpersoon tussen jou als belegger en de financiƫle markten waarop je je gaat begeven. Bij het kiezen van een online broker moet je er op letten dat je niet teveel commissie gaat betalen. Voor iedere transactie die jij doet moet je een bepaald bedrag aan commissie afdragen aan de online broker. Als je lekker aan het handelen bent en het tarief is aan de hoge kant dan begrijp je dat dit aardig kan oplopen.

Waarin ga je beleggen?

Een andere vraag welke je moet beantwoorden is waarin je wilt gaan beleggen. Denk je dat beleggen in crypto currency iets voor jou is of stap je toch liever in de aandelen? Wil je liever beleggen voor de lange termijn of ben je van de korte termijn en het snelle handelen? In het laatste geval zou je kunnen gaan traden. Traden voor beginners brengt wel meer risico met zich mee.

Voordat je gaat beleggen is het verstandig om je goed in te lezen over alles wat met beleggen te maken heeft. Nog beter is het om een goede beleggingscursus te gaan volgen. Je leert dan de kneepjes van het vak en dit zal je op de lange termijn alleen maar meer rendement op gaan leveren. 

Demo account

Bij de meeste online brokers kan je een demo account aanmaken. In dat demo account kan je handelen met fictief geld waardoor je het systeem van de broker goed kan leren kennen zonder dat je risico loopt. Zodra je de software helemaal onder de knie hebt kan je gaan beleggen met normaal geld. 

Zodra je gaat beleggen dan moet je dit alleen doen met geld wat je kunt missen. Ga dus niet met geld beleggen waar je je vaste lasten mee moet betalen of nog erger sluit geen lening af om te investeren in aandelen.