Op vakantie naar Abu Dhabi of Puglia?

Op vakantie naar Abu Dhabi of Puglia?

Wanneer je lekker op vakantie bent wil je natuurlijk ook de plekken zien die mooi en geweldig zijn want waar staat dit land of deze regio bekend om.  In dit artikel vergelijken we twee vakantiebestemmingen die in flink contrast tot elkaar staan.

Abu Dhabi - Het Emiraat 

Een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten is Abu Dhabi. Abu Dhabi is ook nog eens het grootse emiraat. Deze neemt zelf 80 procent van de volledige emiraten op haar rekening. Daarom kan er ook gezegd worden dat dit het grootste emiraat is. In Abu Dhabi wonen niet de meeste inwoners. In Dubai wonen er namelijk meer. Abu Dhabi is geschat op ongeveer drie miljoen inwoners waarvan er ongeveer 1 miljoen mensen in de hoofdstad wonen. Jaarlijks trekken er veel mensen naar Abu Dhabi voor bijvoorbeeld de Formule 1 Grand Prix. Andere bezienswaardigheden hier zijn de Sjeik Zayed-Moskee. Deze moskee is de grootste van de hele Verenigde Arabische Emiraten. Er kunnen hier zelfs 40.000 mensen in! Verder is het gebied rond het circuit van de Formule 1 ook erg in trek bij de toeristen net zoals de prachtige haven die hier ligt en Ferrari World. Wanneer je nog meer wilt lezen over Abu Dhabi kijk dan een op AbuDhabi.nl

Bezienswaardigheden in Puglia 

Wanneer je op vakantie bent ga je dan het liefst op het strand liggen of ben je iemand die liever leuke dingen wil gaan beleven? Wanneer je in Puglia bent maakt het ook niet echt uit. Er is voor iedereen wel wat te zien en te doen. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de karakteristieke dorpjes. Deze hebben naast een perfecte ligging ook nog eens unieke huisjes. De unieke huisjes die hier staan vind je eigenlijk nergens meer terug. Wanneer je meer van de drukte bent ga dan eens naar de hoofdstad Bari. Ook de stad Lecce is het bezoeken waard. Wanneer je even helemaal tot rust wilt komen dan is het binnenland een goed idee. Eigenlijk zijn er genoeg bezienswaardigheden in Puglia. Het is een enorm mooie regio en wat je ook zoekt hier zal je het gaan vinden. Zeg nu zelf een vakantie onder de Italiaanse zon is toch altijd goed?