Waarom kiezen voor een papieren agenda?

Waarom kiezen voor een papieren agenda?

Gebruik jij een smartphone of tablet om je agenda mee te beheren? Merk je dat je hier soms best onrustig van wordt? Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun agenda weer ouderwets te beheren met een papieren versie. Wat de redenen hiervoor zijn? Dat hebben we hieronder voor je uiteengezet!

Overzicht

Beheren van je agenda kun je het beste doen als je een goed overzicht hebt. Als je bijvoorbeeld in één oogopslag je hele week kunt zien, geeft je dit al een gevoel of het een drukke week, of juist een rustige week gaat worden. Ook kun je inschatten of je er nog meer afspraken bij kunt plannen, of dat je week eigenlijk wel vol zit. Als je kiest voor een groot formaat agenda, wordt dit overzicht nog beter. Rustig door je agenda bladeren, geeft mensen een rustig, vertrouwd gevoel. Dit zorgt voor minder stress en geeft het gevoel dat je de zaken goed onder controle hebt.

Prikkelvrij plannen

Op je smartphone moet je echt je best doen om jezelf alleen maar bezig te houden met je agenda. Er komt een mailtje binnen, of je ziet bijvoorbeeld in je ooghoek dat iemand een nieuwe post heeft geplaatst op Facebook. Constant prikkels en afleiding dus, als jij jouw agenda aan het beheren bent. Een papieren agenda heeft geen prikkels, hierbij ben je alleen maar bezig met je afspraken en planning. Je zult merken dat je hier rust van krijgt, waardoor je jouw leven een stuk beter georganiseerd hebt. Heerlijk toch?

Verlengstuk van je stijl

Met een papieren agenda, kun je laten zien wie je bent. Ben jij iemand die zakelijk is, dan kies je natuurlijk voor een strak agenda, bijvoorbeeld van mooi zwart leer. Hou je van felle kleuren en opvallende prints? Deze agenda’s zijn online ook zeker verkrijgbaar. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Moleskine agenda. Veel kunstenaars en schrijvers kiezen voor een agenda van dit wereldberoemde merk, ideaal dus als je actief bent in een creatieve branche. Agendas zijn er in verschillende stijlen en afmetingen. Gegarandeerd dat jouw ideale agenda online te vinden is. Dat wordt straks heerlijk genieten van meer overzicht, dankzij jouw nieuwe, stijlvolle agenda!