Kunstgras, waarom kiezen mensen daarvoor?

Kunstgras, waarom kiezen mensen daarvoor?

Als je door een woonwijk rijdt, is de kans groot dat veel mensen kunstgras hebben. Ook is de kans groot, dat je niet precies kunt zien, wie er eigenlijk kunstgras heeft. Kunstgras is namelijk niet van echt te onderscheiden, daarom is het ook zo geliefd. Het heeft een natuurlijke uitstraling en tegenwoordig is de kwaliteit uitstekend. Bovendien bespaar je met kunstgras ook nog eens veel geld. En je bent geen tijd meer kwijt aan het onderhoud van je gazon. Minder kosten, meer vrije tijd en een prachtige tuin. Ga jij ook kunstgras?

Geschikt voor tuin, terras en balkon

Kunstgras kopen wordt door steeds meer mensen gedaan. Of je nu een tuin hebt, een terras of een balkon, kunstgras past altijd! Als je jonge kinderen of huisdieren hebt, is kunstgras ook ideaal. Kunstgras kun je namelijk eenvoudig schoonmaken, vlekken haal je er bijvoorbeeld zo uit. Doet jouw huisdier onverhoopt een keer zijn behoefte op je kunstgras, dan kun je dit ook gemakkelijk weer verwijderen. Wil je klimtoestellen plaatsen op het kunstgras? Dat is geen enkel probleem. Een stukje van je terras of balkon voorzien van kunstgras kan ook. Je kunt het ook op maat (laten) snijden, het neerleggen is eenvoudig en zo gebeurd. Kunstgras bespaart je bovendien veel tijd aan onderhoud. Tijd die je nu kunt gaan besteden aan je gezin, hobby’s of je werk. Heerlijk toch?

Kunstgras voor een betere aarde

Heb je weleens uitgerekend hoeveel brandstof en elektra je eigenlijk kwijt bent per jaar aan gras? Met echt gras heb je ieder jaar graszaad of graszoden nodig om slechte delen te vervangen. Daarnaast heb je mest nodig om het gras te laten groeien en bovendien zul je eens in de zoveel jaar ook toe zijn aan een nieuwe grasmaaier. Om dit allemaal in huis te halen ga je waarschijnlijk met de auto naar het tuincentrum. Hierbij verbruik je energie wat belastend is voor het milieu. Ook bij het vervaardigen van graszaden, kunstmest en grasmaaiers wordt energie verbruikt. Om deze producten vervolgens weer naar de winkels te vervoeren, kost ook weer energie. Al deze energie wordt bespaard als je overstapt op kunstgras. Goed voor je portemonnee en goed voor de aarde!