Alles wat je moet weten over Playstation Plus

Alles wat je moet weten over Playstation Plus

Sony's PlayStation Plus is een hele populaire service waarop de meeste PlayStation gamers zijn geabonneerd. Maar PlayStation Plus is meer dan alleen een abonnementsservice. Het wordt geleverd met tal van voordelen waarvan je zeker wilt profiteren als je een PS4 of PS5 bezit (en zelfs oudere systemen zoals de PS3 en PS Vita, hoewel ze tegenwoordig minder voordelen krijgen omdat Sony die systemen niet meer actief verkoopt). Maar wat is PlayStation Plus precies?

Wat is Playstation Plus?

Sony's PlayStation Plus is een service waarop je kunt abonneren en dient als een manier om elke maand gratis games te krijgen, alleen al door je te abonneren op de service. Het belangrijkste doel is echter online gaming. PlayStation Plus is namelijk een vereiste wanneer je online wilt gamen via PS4 en PS5. Dit betekent dat als je verbinding wilt maken met het internet om multiplayer-games te spelen, je geabonneerd moet zijn op PlayStation Plus. PS Plus is niet alleen een voorwaarde voor toegang tot de online gaming-mogelijkheden van de PlayStation, maar biedt je ook elke maand minstens één of twee gratis games. Zolang je geabonneerd blijft, krijg je toegang tot die games. Er zitten soms echt goede games tussen.

PlayStation Plus-abonnees krijgen ook speciale kortingen op games die niet-abonnees niet krijgen. Over het algemeen wil je gewoon geabonneerd zijn als je de beste online PlayStation-ervaring wilt!

Wat kost het?

De kosten van PlayStation Plus variëren van tijd tot tijd. Ook varieert het op basis van hoe lang je jezelf wilt abonneren. Als je een abonnement van 1 maand neemt, zijn de normale kosten daarvan €8,99 per maand. Als je voor het abonnement van drie maanden gaat, kost het meestal €24,99. En als je een jaarabonnement afsluit, kost het meestal rond de 5 tientjes (nu €44,99!).

Zelfs als de abonnementen niet in de uitverkoop zijn, heeft het abonnement van 12 maanden de beste waarde. Wanneer je dat in bedragen van 1 maand koopt en dat keer 12 doet, geef je zowat het dubbele uit. Dus als je van plan bent om sowieso een jaar lekker online te gaan gamen en gebruik wilt maken van de andere voordelen, bespaar je met een jaarabonnement het meeste geld uit!

Wat zijn de gratis games die je elke maand dankzij PlayStation Plus krijgt?

Dit varieert maandelijks. Je hebt ook de hele maand om ze te claimen, dus maak je geen zorgen als je ze niet meteen claimt.

Dat gezegd hebbende, zolang je de maandelijkse game claimt, heb je er voor altijd toegang toe. Zelfs als je jouw abonnement op enig moment in de toekomst opzegt, zal de game gewoon in je bibliotheek blijven. Je kunt helaas de game niet spelen wanneer je PlayStation Plus abonnement niet actief is.

Wat zijn enkele van de andere voordelen voor PlayStation Plus-leden?

Naast speciale kortingen, elke maand gratis games en de mogelijkheid om online te kunnen gamen, krijg je met PlayStation Plus nog een paar voordelen. Een van de meer nuttige voordelen is de toename van cloudopslag voor opgeslagen gamegegevens. Als je je abonneert op de service, heb je 100 GB cloudopslag tot je beschikking voor je game-opslaggegevens. Dat is best veel. Je krijgt ook exclusieve in-game content die je normaal niet zou krijgen, zoals karakter skins en bepaalde items. Ook is er een functie genaamd "Share Play".

Tip: lees meer over cloud gaming.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met Share Play je game-ervaring delen met een vriend. Een goed voorbeeld van hoe dit werkt, is door een vriend uit te nodigen om een game te spelen waarin je speelt met Share Play. Je kunt die vriend dan het spel laten besturen. Dit kan goed uitkomen wanneer je ergens vastzit en niet meer verder weet te komen!

PS5-bezitters krijgen de PlayStation Plus Collection

Als je een PS5 hebt, krijg je nog een heel cool voordeel als je je ook abonneert op PlayStation Plus. De PlayStation Plus-collectie. Dat is een grotere verzameling gratis spellen die je kunt claimen. Binnen de PS Plus-collectie krijg je 20 gratis games die je kunt houden wanneer je ze hebt geclaimd. Net als bij de maandelijkse gratis spellen, moet je echter een actief abonnement hebben om deze games te spelen (en ze zijn alleen beschikbaar op PS5).