Drie redenen waarom een goede bureaustoel belangrijk is

Drie redenen waarom een goede bureaustoel belangrijk is

Als je veel tijd doorbrengt op dezelfde werkplek, is een goede bureaustoel erg belangrijk. Langdurig zitten op een bureaustoel die niet bij je past, kan namelijk leiden tot ernstige fysieke klachten. Denk hierbij aan spierpijn, maar ook aan nek- en rugklachten. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en hiermee het beste uit jezelf kunt halen.

Ergonomische zithouding zorgt ervoor dat je fit blijft

Een verkeerde houding betekent op de langere termijn gegarandeerd problemen. Je kunt bijvoorbeeld last van spierpijn krijgen, maar ook kun je last gaan krijgen van je gewrichten. Dit kan leiden tot tijdelijke uitval, maar ook tot permanente uitval. De periode dat je nog niet uitgevallen bent, maar nog wel werkt, zal in dit geval zeker niet meevallen. Dit is een periode waarin tijdens de werkdag, maar ook nog ’s avonds en ’s nachts last zult ondervinden van een verkeerde bureaustoel. Hierdoor kan het zijn dat dit ook nog eens ten koste gaat van je gezinsleven en je sociale leven. Een ergonomische zithouding is dan ook van het grootste belang. Het houdt je fit en ook als je straks met pensioen gaat, zul je nog de vruchten van plukken als je nu kiest voor een goede bureaustoel.

Betere werkprestaties

Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je geen fysieke klachten hebt. Je zult merken dat je hierdoor jezelf geheel kunt richten op je werkprestaties. Deze prestaties zullen hierdoor beter worden. Betere prestaties leiden tot meer voldoening, maar zeker ook tot een hoger salaris en carrièrekansen. Komt ook nog bij dat je humeur nooit afhankelijk zal zijn van je fysieke toestand. Geen klachten betekent een opgeruimd, vrolijk karakter. Dat is voor jezelf heerlijk, maar ook je collega’s en leidinggevende zullen dit zeer waarderen.

Goede bureaustoel kun je op maat afstellen

Een goed bureau kun je afstellen zoals jij maar wilt. Kies voor een bureaustoel met voetensteun, hiermee heb je namelijk altijd de mogelijkheid om je voeten te laten rusten als je aan het werk bent. Je voeten zullen door de voetensteun goed worden ondersteund, je voorkomt hier bijvoorbeeld mee dat je voeten opgezwollen raken als je een langere periode achter elkaar zit. Ook zorgt een verstelbare voetensteun ervoor dat je optimaal ergonomisch zitcomfort hebt. Dit voorkomt fysieke klachten, waardoor jij klachtenvrij, heerlijk kunt werken.