Hoe kan ik oude foto's digitaliseren?

Hoe kan ik oude foto's digitaliseren?

Veel mensen in Nederland hebben nog grote mappen met belangrijke informatie, babyfoto's en certificaten. Deze manier van dingen bewaren is erg achterhaald. In het geval van diefstal, brand of waterschade, lopen deze spullen risico om kapot te gaan of erg beschadigd te raken. Heb je nog dozen met oude oude foto's, brieven of andere papieren liggen? Dan is het een goed idee om deze een keer te digitaliseren. Tegenwoordig is dit niet moeilijk of duur om te doen. Na het digitaliseren kun je deze bestanden opslaan op een harde schijf, of ergens in de cloud. Hiervan kun je dan meerdere kopie├źn maken. Je weet zo zeker dat jouw persoonlijke foto's, teksten en gegevens veilig staan opgeslagen.

Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat al jouw documenten veilig staan opgeslagen. Digitale opslag is uiteindelijk een stuk veiliger. Ook worden je documenten zo niet aangetast door je jaren heen. Heb je interesse in het digitaliseren van jouw foto's en formulieren? Hieronder lees je meer over digitaliseren en het opslaan van belangrijke informatie en gegevens.

Hoe werkt het digitaliseren?

Je kunt ervoor kiezen om oude foto's en formulieren in te scannen of om er een foto van te maken met je telefoon. Beide manieren zijn goed, maar een foto maken met je telefoon is vaak sneller en makkelijker. Het ligt er in dit geval aan wat voor documenten je wilt opslaan. Formulieren en dossiers digitaliseren kan soms gewoon met een foto. Het gaat namelijk vooral om de informatie die op deze papieren staan. Scan je oude brieven, tekeningen of foto's in? Dan wil je natuurlijk zorgen voor goede beeldkwaliteit. In dat geval kun je deze dus beter inscannen.

Documenten inscannen

Als je ervoor kiest om foto's in te scannen, moet je de foto's inscannen op een hoge resolutie. Als je foto's inscant op een lagere resolutie, dan zullen de foto's niet goed uitvergroot kunnen worden. Veel mensen hebben zelf geen goede scanner. Daarom kun je jouw documenten beter laten digitaliseren door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen jouw hele archief digitaliseren voor een vaste prijs. Je weet dan zeker dat alles goed opgeslagen staan, in de best mogelijke kwaliteit.