Hoe maak je een goed instructiefilmpje?

Hoe maak je een goed instructiefilmpje?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat je product of dienst zo goed mogelijk wordt gepromoot. Verkoop je een product dat veel mensen niet zullen herkennen? Of lever je een dienst waar mensen nog nooit van hebben gehoord? Voordat je als bedrijf bekend kunt worden, moeten mensen natuurlijk wel kunnen begrijpen wat je precies goed. Een instructiefilmpje kan hier een belangrijke rol in spelen. Maar hoe maak je nou een goed instructiefilmpje? En hoeveel moet je hier meestal voor betalen?

Belang van een instructievideo

Een instructievideo kan noodzakelijk zijn om meerdere redenen. Je kunt een video maken voor personeel, om uit te leggen hoe je te werk gaat. Het kan zijn dat je een video nodig hebt voor investeerders, of voor een zakelijke presentatie. Maar je kunt ook een instructievideo maken voor klanten, die je kunt plaatsen op je website, sociale media of zelfs op televisie. Wat de functie van jouw instructie video precies is, bepaalt wat de toon van deze video moet worden.

Instructiefilmpjes maken

Een instructie video maak je niet zomaar. Een instructievideo moet duidelijk zijn, kort en bondig blijven en bovenal leuk om naar te kijken. Het is belangrijk dat je er niet te lang over doet, en dat je instructies niet al te ingewikkeld zijn. Kortom; instructie video’s moeten instructief zijn, maar ook vermakelijk. Dit kan lastig zijn om voor elkaar te krijgen. Daarom is het slim om dit te laten doen voor een externe partij, zoals Donker Media. Instructievideo's kunnen gemaakt liveaction worden opgenomen, met een camera en acteurs. Je kunt zo het product demonstreren aan de kijker, of een acteur uitleg laten geven over wat je bedrijf precies doet.

Animatie gebruiken

Wat ook erg populair is geworden, is het maken van korte animatiefilmpjes ter instructie. Animatiebureau Donker Media kan jou helpen met het maken van een korte, bondige en vooral professionele animatie voor jouw bedrijf of product. Dit werkt vaak een stuk beter dan een lange pagina aan tekst op je website. Je kunt de aandacht van de klant zo langer vasthouden.

Een goed instructiefilmpje ziet er professioneel uit, waardoor jouw bedrijf ook een stuk professioneler overkomt. instructievideo’s kunnen gemaakt worden in verschillende soorten en maten. Kies er eentje die bij jouw bedrijf of product past.