Met de auto de Amalfikust ontdekken? Bezoek deze 4 steden!

Met de auto de Amalfikust ontdekken? Bezoek deze 4 steden!

De Amalfikust in Italië staat bekend om zijn prachtige kliffen, adembenemende uitzichten en idyllische dorpjes. Een van de beste manieren om deze schilderachtige kustlijn te verkennen, is met de auto. Hiermee heb je de vrijheid om op eigen tempo langs de kronkelende wegen te rijden en de verborgen schatten van de streek te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee langs vier prachtige steden aan de Amalfikust die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Amalfi

De stad Amalfi is een van de populairste bestemmingen aan de Amalfikust. Het historische centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ademt een authentieke Italiaanse sfeer uit. Hier kun je rondslenteren door smalle steegjes, genieten van lokale gerechten in gezellige restaurants en een bezoek brengen aan de indrukwekkende Dom van Amalfi. Ook is het mogelijk om vanuit Amalfi een boottocht te maken naar de prachtige eilanden voor de kust, zoals Capri en Ischia.

Positano

Positano is misschien wel de meest fotogenieke stad aan de Amalfikust. Met zijn kleurrijke huizen die tegen de kliffen zijn gebouwd en het helderblauwe water van de Tyrrheense Zee, is het moeilijk om hier geen vakantiekiekjes te maken. Naast het bewonderen van het adembenemende uitzicht, kun je in Positano ook heerlijk winkelen. De stad staat bekend om zijn lokale ambachten, zoals handgemaakte sandalen en keramiek. Vergeet ook niet te genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants aan het strand.

Ravello

Voor wie op zoek is naar rust en inspiratie, is een bezoek aan Ravello een must. Deze schilderachtige stad ligt hoog in de bergen en biedt prachtige uitzichten over de kustlijn. Ravello staat ook bekend om zijn historische villa's en tuinen, zoals Villa Rufolo en Villa Cimbrone. Hier kun je urenlang ronddwalen tussen bloeiende bloemen en sculpturen, terwijl je geniet van het prachtige panorama. Ravello is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van klassieke muziek, dankzij het jaarlijkse Ravello Festival.

Sorrento

De laatste stad op onze lijst is Sorrento. Deze bruisende stad ligt iets verder naar het noorden, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Sorrento staat bekend om zijn geplaveide straten, kleurrijke huizen en levendige piazza's. Hier kun je slenteren door smalle steegjes, winkels bezoeken en proeven van heerlijke limoncello, een lokaal gemaakte likeur. Vanuit Sorrento kun je ook gemakkelijk een dagtrip maken naar de beroemde archeologische site Pompeï.

Het verkennen van deze vier steden met de auto geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en onderweg te stoppen waar je maar wilt. De kronkelende kustweg biedt prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en de kliffen van de Amalfikust. Vergeet niet om regelmatig te stoppen bij uitkijkpunten om te genieten van het fantastische panorama dat deze regio te bieden heeft.

Kortom, met de auto de Amalfikust ontdekken is een geweldige manier om deze adembenemende streek te verkennen. Bezoek de steden Amalfi, Positano, Ravello en Sorrento om te genieten van de prachtige natuur, de historische bezienswaardigheden en de heerlijke keuken. Vergeet ook niet om regelmatig de auto aan de kant te zetten en te genieten van de spectaculaire uitzichten die je onderweg tegenkomt. De Amalfikust zal je zeker niet teleurstellen!