Waarom een uitvaartverzekering belangrijk is

Waarom een uitvaartverzekering belangrijk is

We denken er het liefst niet aan maar het afsluiten van een uitvaartverzekering is net zo belangrijk als iedere andere verzekering. Met het verschil dat je van een uitvaartverzekering weet dat je hem ooit nodig gaat hebben. Dit maakt deze verzekering ook meteen zo uniek.

Uitvaartverzekering wel of niet afsluiten?

Een uitvaartverzekering sluit je voor jezelf maar ook voor je nabestaanden af. Als je namelijk geen begrafenisverzekering hebt afgesloten dan zullen jouw nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart. En dit is iets wat je niet wilt. 

Veel mensen vragen zich af of het afsluiten van een uitvaartverzekering wel echt nodig is. Het antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen ja. Je hoeft je niet te verzekeren als je genoeg geld op je rekening hebt staan waarmee jouw uitvaart gefinancierd kan worden. Maar als je dit niet hebt dan is een uitvaartverzekering zeker aan te raden.

Kosten uitvaart

De kosten voor een uitvaart zijn tegenwoordig ongeveer 8.000 euro. Met deze kosten wil jij je nabestaanden niet opzadelen. Toch zijn er nog mensen die zich niet hebben verzekerd tegen de kosten voor hun uitvaart. Of ze zijn onderverzekerd zonder dat ze dit zelf weten.

Onderverzekerd

Je raakt onderverzekerd als je jaren geleden een kapitaal uitvaartverzekering hebt afgesloten en nooit meer naar de dekking hebt gekeken. De kosten voor een begrafenis of crematie stijgen jaarlijks. Als je destijds een verzekering hebt afgesloten met een dekking van bijvoorbeeld 7.000 euro dan ben je nu al 1.000 onderverzekerd. Doordat de kosten jaarlijks stijgen zal het bedrag waarvoor je bent onderverzekerd dus behoorlijk stijgen. Ook hiervoor zullen jouw nabestaanden opdraaien.

Om te voorkomen dat je onderverzekerd raakt kun je een uitvaartverzekering met indexatie afsluiten. Een dergelijke verzekering zal periodiek worden aangepast door de uitvaartverzekeraar waardoor je altijd voor de volledige dekking verzekerd bent.

Natura uitvaartverzekering

Als je een natura uitvaartverzekering afsluit dan verzeker je je voor de producten en diensten voor jouw uitvaart. De premie stijgt jaarlijks mee met de kosten. Je raakt op deze manier dus niet onderverzekerd.

Om de voor jouw beste uitvaartverzekering te vinden kan je op uitvaartdirekt.nl de verschillende mogelijkheden bekijken.