De beste kerstcadeaus voor kinderen

De beste kerstcadeaus voor kinderen

Het is weer die tijd van het jaar! De bomen zijn versierd, de lichtjes branden en Kerstmis staat voor de deur. De meeste ouders beginnen waarschijnlijk al een klein beetje na te denken over welke cadeaus er onder de boom komen te liggen.

Het kan best lastig zijn om een aantal leuke cadeaus te vinden voor je kinderen. Het lijkt wel of ze elke vijf minuten van gedachten te veranderen. Maak je geen zorgen! We’ve got your back ;-) 

In deze blogpost delen we enkele van de beste kerstcadeau-ideeën voor kinderen, van alle leeftijden. Van speelgoed en spelletjes tot kleding en boeken. Of je kind nu houdt van knutselen, sporten of uitgaan, er is voor ieder wat wils!

Cadeaus voor de baby

Er zijn veel leuke kerstcadeau-ideeën voor baby’s te bedenken. Als u op zoek bent naar iets unieks, overweeg dan een gepersonaliseerde babydeken of een gegraveerde rammelaar.

Ook met een knuffeldier of een babyboek zit je altijd goed. Ben je op zoek naar een wat groter en duurder cadeau? Dan zullen kersverse ouders ook erg blij worden van meubels voor in de kinderkamer, zoals een luiertafel. Ook een kinderwagen is een mooi en luxe cadeau! Vergeet ook de grootouders niet! Een cadeaubon voor een favoriet restaurant of winkel wordt altijd gewaardeerd.

Cadeaus voor peuters

Als het gaat om kerstcadeaus voor peuters, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, peuters leren van alles over de wereld om hen heen. Een cadeau dat helpt met dat proces is dus een goed idee. Ten tweede, peuters zijn zeer actief en houden van bewegen. Hier kun je ook goed op inspelen.

Hieronder zetten we enkele ideeën op een rijtje:

·      Speelgoed dat helpt bij de cognitieve ontwikkeling, zoals vormsorteerders of eenvoudige puzzels.

·      Speelgoed dat fysieke activiteit stimuleert, zoals ballen of duwtoestellen.

·      Mooie kleding of accessoires die hen nog schattiger (en stijlvoller) maken.

·      Gepersonaliseerde cadeaus met hun naam en/of geboortedatum. 

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is, waarvan de peuter zelf het in ieder geval leuk zal vinden. Ze zullen het je zeker laten weten als dat niet zo is! ;-)

Cadeaus voor kleuters

Als het gaat om kerstcadeaus voor kinderen, zijn kleuters het moeilijkst om voor te winkelen. Ze zitten in een tussenfase waarin ze geen baby's meer zijn, maar ook nog geen grote kinderen. Dus wat geef je ze? 

Hier zijn een paar ideeën:

 ·     Een speelkeuken. Kleuters doen graag alsof ze koken, en een speelkeukentje is de perfecte manier om die verbeelding aan te moedigen.

·      Bouwstenen of LEGO. Dit is klassiek speelgoed dat nooit uit de mode raakt. Bovendien helpen ze bij de fijne motoriek en het oplossen van problemen.

·      Een bolderkar of loopfiets. Deze zijn geweldig voor kinderen die net gaan leren fietsen.

·      Knutselspullen. Kleuters vinden het heerlijk om hun handen vuil te maken met kleurpotloden, verf en klei. Deze cadeaus zullen hen urenlang bezighouden.

·      Boeken! Kleuters beginnen net hun leesvaardigheid te ontwikkelen, dus boeken zijn een tof cadeau. Kies voor boeken met veel plaatjes en eenvoudige tekst voor vroege lezers.

Cadeaus voor schoolgaande kinderen

Naar schoolgaande kinderen zijn heel gevoelig voor de mening van hun vriendjes/vriendinnetjes. Wat de een krijgt, wil de ander ook. Een cadeau waarvan zowel ouder als kind blij worden is een gps horloge kind van One2Track. Met dit horloge kun je altijd en overal een oogje in het zeil houden. Je kunt precies zien of je kind veilig is aangekomen op school en wanneer hij/zij weer onderweg is naar huis. 

Ook voor het kind zelf is dit cadeau ontzettend tof! Je kunt er berichten mee sturen, bellen en met de nieuwste modellen is het zelfs mogelijk om te videobellen.

Cadeaus voor tieners

Ook hebben wij een aantal van de beste cadeaus voor tieners verzameld die zeker een glimlach op hun gezicht zullen toveren.

Tieners hechten veel waarde aan coole gadgets. Denk hierbij aan een karaoke microfoon, een draadloos toetsenboard of een mooie gamestoel. Ook qua kleding zit je vaak goed bij tieners. Een mooie nieuwe trui, broek of schoenen zijn een perfect kerstcadeau.

Ideeën voor unieke cadeaus

Ben je op zoek naar een écht uniek cadeau? Dan hebben wij ook nog enkele tips! Het kan lastig zijn om ideeën te bedenken voor unieke cadeaus voor kinderen. Wij hebben hieronder onze ideeën verzameld: 

·      Een gepersonaliseerd cadeau: dit kan een mok, T-shirt, maar ook iets anders zijn.

·      Kaartjes voor een voorstelling of evenement: of het nu een concert, een toneelstuk of iets anders is, dit is een cadeau dat ze zich nog jaren zullen herinneren.

·      Lidmaatschap van een club of activiteit: dit kan een lidmaatschap zijn van een sportschool, zwemlessen, danslessen, enz. Het is een geweldige manier om hen te betrekken bij iets waar ze gepassioneerd over zijn.

·      Een mand met hun favoriete dingen: vul een mand met hun favoriete snoep, boeken, dvd's, kleding, enz. en ze zullen het zeker leuk vinden!

Kerstmis is een tijd om te geven en er is geen betere manier om je liefde te tonen dan met een mooi cadeau. We hopen dat onze lijst met de beste kerstcadeaus voor kinderen u enkele goede ideeën heeft gegeven. Vergeet niet dat het er niet om gaat hoeveel je uitgeeft aan een cadeau, maar het idee erachter. Vrolijk kerstfeest!