Is het verplicht een laadpaal op kantoor te hebben?

Is het verplicht een laadpaal op kantoor te hebben?

Het is vanaf 10 maart 2020 verplicht voor bedrijven die renoveren of nieuw gebouwd worden, om per 10 parkeerplaatsen een laadpaal te plaatsen. Een verplichting die overigens ook weer veel kansen biedt aan bedrijven om hiermee een prima investering te doen. Bovendien kun je ook nog eens subsidie krijgen als je een laadpaal plaatst. Heb jij al laadpalen staan op je parkeerterrein?

Duurzame bedrijfsvoering

Een X laadpaal op kantoor is verplicht (per 10 parkeerplaatsen), maar het geeft je bedrijf natuurlijk wel een duurzame uitstraling. Ben je als bedrijf al flink bezig met duurzaamheid, dan zijn deze laadpalen een mooie aanvulling op je bedrijfsvoering. Ook klanten zullen het waarderen als ze laadpalen zien staan op het parkeerterrein. Als een klant zelf elektrisch rijdt, kan hij/zij natuurlijk mooi even de auto opladen tijdens het bedrijfsbezoek, wat zeer op prijs zal worden gesteld. Weer een tevreden klant erbij, op deze manier verdient een laadpaal op kantoor zichzelf terug!

Prima investering

Elektriciteit is niet alleen goed voor het milieu, het is bovendien een stuk goedkoper dan fossiele brandstof. Dus hoe meer werknemers er van het bedrijf elektrisch gaan rijden, hoe minder kosten je als bedrijf hebt aan autokosten. Heb je verkopers in dienst die veel kilometers maken? Langs de snelwegen worden steeds meer laadpalen geplaatst waardoor het voor deze groep nu ook interessant is om over te stappen. Ook kun je met de nieuwste elektrische auto's flink wat kilometers afleggen waardoor het voor verkopers steeds interessanter wordt om elektrisch te gaan rijden. Ook ben je met elektrische auto’s als bedrijf een stuk aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Veel werknemers vinden de toekomst van de aarde belangrijk en willen graag werken voor bedrijven die zich actief inzetten voor duurzaamheid. Laadpalen zijn op dit gebied dus ook een prima investering!

Subsidie

Het wordt nog interessanter, want je kunt als bedrijf ook nog eens subsidie krijgen als je laadpalen plaatst bij je bedrijf. Subsidie voor laadpalen op kantoor wordt verstrekt om het elektrisch rijden te stimuleren, daar kun je als bedrijf dus flink van profiteren. Was je al van plan om te gaan investeren in een nieuw elektrisch wagenpark met bijbehorende laadpalen? Wacht dan niet te snel en profiteer nu van deze subsidieregeling!