Is juridische bijstand duur?

Is juridische bijstand duur?

Als u een juridisch conflict hebt of wanneer dat boven uw hoofd hangt, overweegt u misschien om daar hulp bij te zoeken. Voor veel mensen is de drempel hiervoor hoog omdat verwacht wordt dat er hoge kosten bij komen kijken. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn namelijk ook uitstekende advocaten die u voor niets bij kunnen staan of voor een kleine eigen bijdrage. Dit zijn zogenaamde pro-deo advocaten. Afhankelijk van uw inkomen, krijgt u alles of een zeer groot deel van de kosten vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. Een advocaat die daar ingeschreven is, kan deze subsidie voor u aanvragen. De Raad voor Rechtsbijstand controleert vervolgens uw inkomen en vermogen bij de belastingdienst en als dit onder bepaalde grenzen ligt, wordt de subsidie toegekend. De eigen bijdrage is afhankelijk van de exacte hoogte van het inkomen. Indien de laagste eigen bijdrage wordt opgelegd, kan deze in de meeste gevallen bij de gemeente worden ingediend voor bijzondere bijstand

Pro deo advocaat

Een pro-deo advocaat is niet van slechtere kwaliteit dan een andere advocaat. Het motief is alleen anders. Een pro-deo advocaat doet het om mensen te helpen in plaats van om de eigen zakken te vullen.

U kunt in contact komen met een pro-deo advocaat via de website pro-deo-advocaten.com. De aangesloten advocaten zijn allemaal ingeschreven bij de Nederlandse orde van advocaten en kunnen u bijstaan als u een geschil hebt op het gebied van Personen- en familierecht (bijvoorbeeld een scheiding, alimentatie of omgangsregeling), Huurrecht (achterstallig onderhoud, urgentie, uitzetting etc.), Arbeidsrecht (ontslag, vaststellingsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden etc.), Sociale zekerheid (Participatiewet, arbeidsongeschiktheid, WW etc.), maar ook erfrecht, letselschade of vreemdelingenrecht.

Strafrechtadvocaat

Wanneer u in contact wilt komen met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat, kunt u terecht op de website de-strafrechtadvocaat.nl. Deze advocaten kunnen u helpen bij bijvoorbeeld een dagvaarding, verhoor, strafbeschikking, maar ook als u slachtoffer bent geworden van een misdrijf. 

Het is belangrijk dat u in een zo vroeg mogelijk stadium hulp inroep. Vaak zijn er wettelijke termijnen en als u te laat bent, is er niets meer aan te doen. Neem dus contact op zodra een conflict dreigt en niet als het al uit de hand is geĆ«scaleerd. Goede juridische hulp is voor iedereen bereikbaar. Laat u niet tegenhouden door de kosten.