Tijd voor een nieuwe uitvaartverzekering? Hier moet je op letten.

Tijd voor een nieuwe uitvaartverzekering? Hier moet je op letten.

Als je jaren geleden een uitvaartverzekering hebt afgesloten, kan het best zo zijn dat deze op dit moment niet meer bij je past. Je bent ouder geworden, wellicht is je gezinssituatie gewijzigd of heb je andere wensen gekregen rondom je uitvaart. Denk hierbij aan cremeren in plaats van begraven. Misschien wil je graag een wat uitgebreidere uitvaart dan jaren geleden, of juist een wat meer eenvoudige uitvaart. Er zijn verschillende redenen waarom je een nieuwe uitvaartverzekering zou willen sluiten. Maar hoe pak je dit het beste aan? Je leest het hieronder!

Breng je wensen in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe uitvaartverzekering, is het belangrijk dat je eerst je wensen in kaart brengt. Hoe moet je uitvaart er precies uit komen te zien? Hoeveel mensen verwacht je op de uitvaart? Wat voor kist wil je precies? Cremeren of begraven? Wat zijn je wensen rondom het rouwvervoer? Als je duidelijk in beeld hebt hoe jouw ideale uitvaart eruit moet zien, kun je ook een inschatting maken van de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Past de vorm nog wel bij je?

Heb je nu een kapitaal uitvaartverzekering waarbij de nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd als je komt te overlijden? Vind je het prettig om je nabestaanden te ontzorgen, zodat zij helemaal niets aan je uitvaart hoeven te doen? Dan is dit een uitstekend moment om te kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekeringsvorm verzeker je jezelf voor een pakket aan diensten die na je overlijden zullen worden uitgevoerd. In dit geval hebben je nabestaanden geen werk aan je uitvaart, zelfs de administratieve afhandeling wordt geregeld. Als je juist voor een kapitaal uitvaartverzekering wilt gaan is dat uiteraard ook mogelijk.

Kies de uitvaartverzekering die nu bij je past

Als je jouw wensen in kaart hebt gebracht, wordt het tijd voor de volgende stap. Uitvaartverzekeringen vergelijken is deze volgende, belangrijke stap. Online kun je dit vergelijken prima doen en veel tijd hoeft dit niet te kosten. Je hebt online meteen een goed beeld uit welke verzekeringen je kunt kiezen. Je kunt gaan voor de goedkoopste uitvaartverzekering die past bij jouw wensen, maar ook kun je kiezen voor een aanbieder waar jij het beste gevoel bij hebt. Heb je jouw nieuwe uitvaartverzekering eenmaal afgesloten, dan weet je zeker dat deze prima past bij de wensen die je vandaag de dag hebt. Ideaal toch?