Kun je traagschuim hoofdkussens wassen?

Kun je traagschuim hoofdkussens wassen?

U slaapt nacht na nacht op uw kussen. Het is belangrijk om je traagschuim kussen zo fris en hygiënisch mogelijk te houden, zodat het langer meegaat en je een gezonde nachtrust krijgt. Maar kun je traagschuimkussens wassen? Hoewel je traagschuim niet in de wasmachine kunt stoppen, zijn er genoeg manieren om een traagschuim kussen nieuw leven in te blazen en het langer fris te houden. 

Wij leggen uit wat de beste manieren zijn om je traagschuim te reinigen en waarom de wasmachine nooit een goed idee is!

Waarom moet ik mijn traagschuim kussen schoonmaken?

Als we slapen, komen dode huidcellen en natuurlijke oliën in ons hoofdkussen terecht. Na verloop van tijd kan dit slechte geuren of vlekken veroorzaken. Om uw kussen langer in topvorm te houden, is het de moeite waard om het af en toe een opfrisbeurt te geven.

Wat gebeurt er als u een kussen van traagschuim in de machine wast?

Als u de fout maakt om uw hoofdkussen van traagschuim in de wasmachine te doen, riskeert u het schuim te beschadigen en de visco-elastische structuur te vernietigen. Traagschuim is ontworpen om zich te vormen naar de contouren van uw hoofd en nek, en het centrifugeren kan het schuim vervormen.

Wat gebeurt er als traagschuim nat wordt?

Als traagschuim erg nat wordt, kan het vocht in de compacte constructie sijpelen. Als het niet goed wordt gedroogd, kan dit leiden tot schimmelvorming. 

Het is geen probleem als u het juiste droogproces volgt, maar het kan gemakkelijker zijn om uw kussen ter plekke schoon te maken of op te frissen met andere methoden.

Een hoofdkussen van traagschuim wassen

Er zijn veel manieren om uw traagschuim slaapkussen schoon te maken, afhankelijk van de staat waarin het verkeert. Als u er iets op morst bijvoorbeeld, of als u de geur wilt verwijderen. Hier zijn enkele gemakkelijke en veilige manieren om uw schuimrubber kussen te...

Hoe kan ik mijn kussen opfrissen?

Als uw kussen een snelle opfrisbeurt nodig heeft, kunt u het meubelhulpstuk van uw stofzuiger gebruiken om stof en kruimels van het oppervlak te verwijderen. U kunt het ook een uurtje of twee in de zon laten luchten.

Hoe krijg ik de zweetgeur uit mijn Memory Foam kussen?

Als u een nare geur opmerkt, is dit vrij eenvoudig te verhelpen met de volgende stappen;

- Verwijder alle kussenslopen en hoezen

- Bestrooi één kant met zuiveringszout en laat het 1-2 uur in de zon liggen

- Gebruik voor het verwijderen het meubelhulpstuk van uw stofzuiger.