Op deze manier maakt u, uw tuin onderhoudsvriendelijk!

Op deze manier maakt u, uw tuin onderhoudsvriendelijk!

Word je blij van bijzondere planten en een eigen moestuin? Wil je graag werken aan een mooie onderhoudsvriendelijke tuin, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen! Je hoeft echt geen tuinexpert te zijn om te kunnen tuinieren. Met onderstaande tips voor onderhoudsvriendelijk tuinieren heb jij snel groene vingers en kun je ervoor zorgen dat het een stuk gemakkelijker is om jouw tuin zelf te onderhouden.

Gebruik van plantenbakken

Als je er nog niet helemaal uit bent hoe je de tuin wilt vormgeven bieden plantenbakken een mooie oplossing. In de plantenbakken kun je allemaal verschillende soorten bloemen en planten zetten. Het is leuk om verschillende maten potten te kopen, zodat er veel variatie is in je tuin. Plantenbakken zorgen meteen voor sfeer en beschutting in je tuin. Daarnaast is het onderhouden van een plantenbak redelijk makkelijk.

Meer vogels en insecten in de tuin

Vind je het leuk om meer vogels en insecten in je tuin te zien? Zorg dan voor verschillende bomen en struiken waar de vogels kunnen schuilen. Hang daarnaast voedselhangers met voedsel voor vogels in je tuin. Plaats deze niet te dicht bij het huis, anders durven ze mogelijk niet te komen eten. Mocht je daarnaast insecten als bijen en vlinders in je tuin willen kun je het beste bloemen planten. Vlinders zijn gek op vlinderstruiken, vandaar ook de naam. Zet een vlinderstruik in je tuin en je ziet gegarandeerd een hoop prachtige vlinders vliegen.

Moestuin in tuinkassen

Een kas is ideaal voor een eigen moestuin. Tuinkassen houden regen en wind buiten en zorgen voor een veilige plek waar de planten kunnen groeien. De planten blijven in de kas totdat ze groot en sterk genoeg zijn, daarna kun je ze buiten zetten. Tuinkassen zijn ideaal voor bijvoorbeeld planten als tomaat, komkommer, meloen, pompoen en aardbei. Je hoeft met een kas niet bang te zijn dat vogels je heerlijke oogst pikken.

Tuinieren kan in het begin lastig en zwaar zijn, maar je zult merken dat je er steeds handiger in wordt. Waarschijnlijk krijg je er na een tijdje zelfs plezier in. Met bovenstaande tips is het creëren van een mooie en onderhoudsvriendelijke tuin een stuk overzichtelijker.