Op vakantie naar Andalusië

Op vakantie naar Andalusië

Wil jij wel eens wat anders dan een strand vakantie in Spanje en veel van dit mooie land ontdekken? Dan is een vakantie naar Andalusië een goede optie. Andalusië ligt in het zuidelijkste puntje van Spanje en is twee keer zo groot als Nederland. Dit gedeelte van Spanje heeft zoveel moois te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur, natuur en alles wat met Spanje te maken heeft. Het klimaat in dit gedeelte van Spanje is ook ideaal om buiten het hoogseizoen om rond te reizen. Ga vooral niet in de maanden juli en augustus op rondreis want in steden als Sevilla en Córdoba is het dan boven de 40 graden en je begrijpt dat dit te warm is om door een stad te slenteren.

Bezienswaardigheden Andalusië

Als je in zuid-Spanje bent dan kun je niet om de schitterende bezienswaardigheden van Andalusië heen. Het Alhambra in Granada is een van de hoogtepunten die je niet mag missen. Dit fort met een oppervlakte van 140.000 m² staat op de UNESCO erfgoedlijst. Of bezoek als je in Sevilla bent het Alcázar, de Giralda toren of de prachtige kathedraal. En zo heeft iedere stad meerdere bezienswaardigheden en Andalusië heeft een groot aantal steden. Je begrijpt dat het onmogelijk is om in een vakantie al deze bezienswaardigheden te bezoeken. Steden als Sevilla, Málaga, Granada, Ronda en Córdoba hebben een rijke historie waar je dagen kunt verblijven om alle bezienswaardigheden te bezoeken.

Witte huisjes

Buiten de steden die schitterend zijn en je zeker moet gaan bezoeken heeft Andalusië ook prachtige dorpen met witte huisjes. Er zijn zelfs speciale routes die je al deze dorpen laat zien "Pueblos blancos" oftewel de witte dorpen. Als je deze routes wilt volgen dan kom je in dorpen als Mijas, Frigiliana en Cádiz.

Stranden

Als je in dit gedeelte van Spanje bent dan kan je een dag aan een van de stranden niet overslaan, De Costa's in zuid-Spanje hebben mooie grote stranden waar de Costa de Sol wel het meeste bekend van is. Maar ook de stranden aan de Costa de Almeria, Costa Tropical en Costa de la Luz hebben schitterende stranden en deze zijn rustiger dan de stranden aan de Costa del Sol. Kortom deze stranden zijn ideaal om jouw rondreis door Andalusië te onderbreken zodat je kunt genieten van zon, zee en strand.