Vier voordelen van vloerkleden

Vier voordelen van vloerkleden

Vloerkleden hebben als voordeel dat ze altijd zorgen voor sfeer. Als je binnenkomt bij mensen die een vloerkleed hebben, worden je ogen er meteen naar toegetrokken. Een vloerkleed heet je welkom, zorgt ervoor dat je jezelf ergens thuis voelt en maakt het gezellig. Maar vloerkleden hebben nog veel meer voordelen. Welke? Hieronder vind je de vier belangrijkste!

Geluiddempend

Heb je een gehorige woning? Is jouw akoestiek niet optimaal? Ga voor een vloerkleed en de kans is groot dat je woning een stuk prettiger klinkt. Een vloerkleed is namelijk geluiddempend. Heb je een hobbykamer waar nogal veel geluid geproduceerd wordt? Bijvoorbeeld omdat je er vaak aan het klussen bent of een muziekinstrument bespeelt? Een vloerkleed dempt het geluid, hiermee kun je straks zoveel geluid maken als je maar wilt, zonder jezelf bezwaard te voelen tegenover de buren.

Vloerkleden als aankleding in het seizoen

Hou jij ook zo van de seizoenen? Als het eerste lentezonnetje doorbreekt, wil jij dan ook meteen je interieur veranderen? Ben je dol op koude winters? En wil je daar ook graag je interieur op afstemmen? Een vloerkleed is hiervoor ideaal. Kies in de zomer voor een vloerkleed met een frisse kleur en in de winterperiode juist weer voor eentje met warme tinten. Hiermee tover je jouw interieur in twee minuten om van het ene seizoen naar het andere. Omdat een vloerkleed altijd de aandacht trekt, is het de perfecte manier om accenten te leggen. Ideaal!

Geen vuiltje te zien

Als je kiest voor een hoogpolig vloerkleed, weet je zeker dat er geen vuiltje te zien is. Door de hoge draden, valt al het vuil er namelijk keurig tussen. Altijd een net vloerkleed dus. Uiteraard wil je jouw vloerkleed wel schoonhouden. Dat is eenvoudig; je neemt het mee naar buiten en klopt het zo weer schoon.

Veel keuze aan vloerkleden

Heb jij een klassiek interieur? Hou je wel van een stukje nostalgie? Dan is een vintage vloerkleed ideaal voor jou. Vintage staat voor tijdloos, smaakvol en gevoel voor stijl. Er valt online veel te kiezen; je kunt gaan voor diverse soorten en kleuren. Jouw ideale vloerkleed zit hier gegarandeerd bij!