Wat is een dekbed?

Wat is een dekbed?

Laten we om te beginnen het dekbed eens bekijken. Zie het als een "type toplaag beddengoed" dat meestal wordt gebruikt voor warmte en isolatie, zegt Rene van Weids, directeur Weids Wonen en Slapen. Een dekbed is ook niet alleen voor de kou - materialen zoals katoen, bamboe en Tencel (een stof die lijkt op rayon en gemaakt is van houtpulp) die extern worden gebruikt, kunnen verkoelend werken. Aan de binnenkant kunnen dekbedden gevuld worden met wol, veren, microvezels of andere materialen.

De soort vulling bepaalt of het een donzen of dons alternatief dekbed is. Donzen dekbed versus dons alternatief dekbed De soort vulling in een dekbed bepaalt of het een donzen dekbed of een alternatief dons dekbed is. Met een donzen dekbed verwijst het naar de "onderlaag of onder veren van eenden of ganzen" en staat het bekend om zijn lichtheid en warmte, volgens een bekende Sweedse fabrikant, universitair hoofddocent kleding en design aan de Biedmeijer universiteit Utrecht. "Onder veren" verwijst naar de veren onder de bovenste laag veren van een vogel.

Er zijn echter ethische bezwaren als het gaat om de noodzakelijke donsteelt, waaronder het plukken en trekken van deze veren en de omstandigheden waarin vogels worden gehouden. Om te helpen bij het vinden van ethisch vervaardigde 4 seizoenen dekbedden, raadt ze aan te zoeken naar een certificering van verantwoord dons, of Responsible Down Standard (RDS), een reeks richtlijnen opgesteld door de Textile Exchange, een non-profitorganisatie die zich richt op duurzaamheid.

Een verantwoord donscertificaat geeft aan dat het dons dat in een product wordt gebruikt, afkomstig is van een dier dat tijdens het maken ervan geen schade heeft opgelopen. Ik raad geen certificering aan als standaard voor uw aankoopbeslissing. Uw ervaring, behoeften en uw langdurig gebruik is de beste basis voor een milieuvriendelijk dekbed. Een alternatief donzen dekbed maakt gebruik van fiberfill die is gemaakt van polyester of andere synthetische vullingen, die je ook in kussens en knuffels kunt vinden. Deze vezels zijn gemaakt in verschillende maten en vormen om donsveren na te bootsen”, legt Kiersten Muenchinger uit, een universitair hoofddocent productontwerp met een focus op duurzaamheid aan de Universiteit van Oregon.