De rol als Recruitment Business Partner uitlegd!

De rol als Recruitment Business Partner uitlegd!

De rol van Recruitment Business Partner (RBP) is de laatste jaren steeds prominenter geworden binnen de recruitment-wereld. Maar wat houdt dit precies in en welke werkzaamheden komen hierbij kijken? In deze blogpost bespreken we de taken en verantwoordelijkheden van een Recruitment Business Partner en de verschillen met een Business Consultant. Lees snel meer!

Wat doet een Recruitment Business Partner?

Een Recruitment Business Partner richt zich uitsluitend op het leveren van de dienst Recruitment as a Service. Hieronder vallen activiteiten zoals stakeholdermanagement (met wekelijkse, maandelijkse en kwartaalupdates) en het volledig optimaliseren en begeleiden van de wervingsprocessen van de klant. Overige taken zijn. het houden van intakegesprekken met klanten, waarin de Recruitment Business Partner de samenwerking en gemaakte afspraken bespreekt en duidelijkheid schept over openstaande vacatureprofielen. Je fungeert als een strategisch partner voor de klant, waarbij hij/zij met een expliciete focus en wekelijkse aanwezigheid ondersteuning biedt in het recruitmentproces.

Belangrijke verschillen met een Business Consultant

Alhoewel de twee functies sterk op elkaar lijken, zijn ze wel degelijk verschillend. Hieronder hebben we alle verschillen voor je op een rijtje gezet:

Business Consultant

Als Business Consultant werk je op kantoor of vanuit huis. Je gaat regelmatig op afspraak bij je klanten en je hebt meer dan drie klanten. Je belangrijkste werkzaamheden zijn new business genereren, accountmanagement, projectmanagement en recruitment.

Recruitment Business Partner

Als Recruitment Business Partner ben je op vaste dagen in de week aan het werk bij je klanten. Je hebt drie vaste klanten en je houdt je alleen bezig met de dienst "Recruitment as a Service". Je hoeft geen new business te genereren en je richt je volledig op het recruitmentproces.

Welke rol past bij jou?

Welke rol het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke vaardigheden en je doelen. Beide rollen zijn uitdagend en vragen om specifieke competenties. De rol als Business Consultant heeft een sterke focus op sales en accountmanagement, terwijl de rol als Recruitment Business Partner zich meer richt op het recruitmentproces. Is je interesse gewekt en wil je meer weten over deze functie als Business Consultant? Bekijk hier de Business Consultant vacature. Liever werken als Recruitment Business Partner? Bekijk hier de vacature als Recruitment Business Partner!