Grote vraag naar campings met een laadpaal

Grote vraag naar campings met een laadpaal

Voor veel mensen is kamperen de ideale manier van vakantievieren. Heerlijk in de buitenlucht, genieten van de natuur en het avontuur. Als je een elektrische auto hebt, wil je natuurlijk met deze auto op vakantie. Gelukkig bieden steeds meer campings de mogelijkheid om je auto op te laden op de camping zelf, waardoor een kampeervakantie met de elektrische auto nu eindelijk mogelijk is. Deze vraag naar laadpalen blijft overigens toenemen, waardoor campings hier naar verwachting in de toekomst nog meer op in zullen springen. Gunstig voor de kampeerders met een elektrische auto!

Geen stress meer onderweg

Met de elektrische auto op vakantie, betekende tot voor kort veel stress onderweg. Zijn er wel voldoende laadpalen onderweg? Halen we de volgende camping eigenlijk wel? Stress hoort natuurlijk niet bij een welverdiende vakantie en gelukkig behoort deze stress nu tot de verleden tijd. Het aantal campings met laadpaal neemt namelijk de afgelopen jaren snel toe, waardoor het mogelijk is om met de elektrische auto te reizen.

Kamperen wordt nog duurzamer

Als kampeerder ben je al bewust met de natuur bezig. Als je bijvoorbeeld met een tent op reis gaat, verbruik je zeer weinig energie tijdens je verblijf. Deze duurzame manier van vakantievieren kun je nog verder doortrekken door alle kilometers elektrisch te rijden. Ga je bijvoorbeeld naar Frankrijk op vakantie en je kiest hier voor een camping met laadpaal in Frankrijk, maak je jouw vakantie namelijk nog duurzamer. In steeds meer populaire vakantielanden is het overigens mogelijk om bij de camping je elektrische auto op te laden. Dus ook als je bijvoorbeeld naar Spanje of Luxemburg wilt gaan, is het steeds vaker mogelijk om op de camping je accu op te laden.

Goedkoper

Kamperen hoef niet duur te zijn. Sterker nog, als je het goed voorbereid en je weet voordelige plekjes te vinden is kamperen een erg goedkope manier van vakantievieren. Door te reizen met een elektrische auto, kun je nog meer geld besparen. Met een goede reisplanning kun je er namelijk voor zorgen dat je alleen maar elektrisch rijdt en langs de route bij kunt laden. Hiermee maak je nooit onnodig veel kilometers en hoef je niet op fossiele brandstof te rijden als de accu onverwachts leeg is. Hiermee wordt kamperen niet alleen nog relaxter en leuker, maar ook nog eens goedkoper!