Hoe hoog tv meubel?

Hoe hoog tv meubel?

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning en denk je erover om een tv meubel te kopen? Op korte termijn voor het eerst op jezelf wonen en wil je graag investeren in prettig en klachtenvrij televisiekijken? Hou je van gamen en wil je hier een goed meubel voor aanschaffen? Dan is het verstandig om alvast na te denken over de hoogte, waarop je jouw televisie of gamescherm wilt gaan plaatsen. Benieuwd wat de ideale hoogte is? Dat kun je hieronder lezen!

Ideale hoogte

De ideale hoogte om televisie te kijken is op ooghoogte, met de televisie of beeldscherm zo recht mogelijk voor je. De reden hiervoor is dat je hiermee je nek of andere spieren niet extra hoeft te belasten. Moet je bijvoorbeeld steeds omhoogkijken, dan moet je hiervoor je nek langere tijd in een bepaalde positie houden. Als je naar beneden moet kijken, betekent dit precies hetzelfde. Staat je televisie in een hoek en zit je recht op de bank, dan betekent dit ook dat je hiervoor je nek moet draaien. Ook andere spieren zullen nu in werking moeten gezet om deze schuine beweging te kunnen maken. Op het moment dat je spieren langere tijd in een bepaalde houding moeten blijven, kan dit problemen opleveren. Denk hierbij aan een stijve nek of stijve spieren. Ook kun je bijvoorbeeld last krijgen van je armen of benen als je langere tijd in een verkeerde houding zit. Door je televisie of beeldscherm op de juiste hoogte te plaatsen, voorkom je veel lichamelijke klachten.

Kies voor een tv meubel op maat

Heb je een bepaald idee in je hoofd als het gaat om je ideale tv meubel? Bijvoorbeeld qua afmetingen of qua stijl? Of heb je bepaalde wensen als het gaat om de hoeveelheid laadjes of vakjes waarover je wilt beschikken? Heb je bepaalde wensen op het gebied van accessoires? Zoals bijvoorbeeld handgrepen of glazen deurtjes? Een tv meubel op maat laten maken is hiervoor ideaal. Hiermee bepaal je namelijk helemaal zelf hoe jouw tv meubel eruit komt te zien. Een tv meubel op maat is ook een prima idee, als je jouw meubel aan wilt laten sluiten op je woonstijl. Wil je gaan voor een romantische woonstijl? Of juist landelijk? Liever modern en strak? Laat je tv meubel op maat maken en je weet zeker dat deze honderd procent aansluit op jouw stijl. Ideaal toch?