Thee als middel om af te vallen

Thee als middel om af te vallen

Thee is de meest gedronken drank ter wereld. Het heeft veel gezondheidsvoordelen en kan u helpen om van overtollig gewicht af te komen. Het is bewezen dat thee helpt om af te vallen en ook uw algehele gezondheid verbetert.

Thee bevat antioxidanten.

Antioxidanten zijn belangrijk voor de gezondheid, en thee bevat antioxidanten. Maar niet alle antioxidanten zijn gelijk! Het is aangetoond dat natuurlijke antioxidanten in thee effectiever zijn dan synthetische om vrije radicalen te bestrijden en te voorkomen dat ze onze cellen beschadigen. Het beste van thee drinken om af te vallen is dat je alle voordelen van deze geweldige voedingsstoffen kunt krijgen zonder dat je een supplement of pil hoeft te slikken.

Thee verhoogt het metabolisme van vetten.

Thee verhoogt de stofwisseling van vetten, koolhydraten, eiwitten en alcohol. Dit betekent dat het een goede manier is om te helpen bij het afvallen door u te helpen meer calorieën te verbranden.

Uit een studie bleek dat het drinken van groene thee de hoeveelheid verbrande energie met ongeveer 4% deed toenemen over een periode van 12 uur in vergelijking met het drinken van water.

Dit was een gemiddelde toename van ongeveer 26 extra verbrande calorieën per dag - niet enorm, maar genoeg om een verschil te maken voor uw taille als u elke dag meerdere kopjes drinkt.

Kruidenthee kan uw gewicht onder controle houden.

De meesten van ons weten dat groene thee goed voor ons is, maar wist u dat het u ook kan helpen gewicht te verliezen? Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van twee kopjes groene thee per dag kan helpen het lichaamsvet te verminderen en gewichtstoename te voorkomen.

Het geheim zit hem in de catechinen, krachtige antioxidanten die zowel in gewone als cafeïnevrije groene thee zitten. Catechinen stimuleren je stofwisseling door vetcellen af te breken, zodat je lichaam geen extra vet opslaat tijdens het verteren van voedsel en in plaats daarvan bestaande vetten verbrandt. Ze stimuleren ook de thermogenese (warmteproductie), waardoor je je voller voelt nadat je minder hebt gegeten dan normaal. Ten slotte zouden catechinerijke voedingsmiddelen zoals thee het cholesterolgehalte verbeteren en de bloeddruk en bloedsuikerspiegel verlagen - allemaal elementen die bijdragen tot gewichtsverlies!

Thee vermindert de opname van koolhydraten.

Naast zijn rol bij gewichtsverlies kan thee ook worden gebruikt om u te helpen uw gewicht te behouden. Het bevat namelijk cafeïne en catechinen, waarvan bekend is dat ze de opname van koolhydraten verminderen.

Thee kan hongergevoelens verminderen.

U hebt misschien gehoord dat thee cafeïne bevat, en dat is waar. Maar het bevat ook tannines - een soort polyfenol dat in alle planten voorkomt - en deze kunnen een vochtafdrijvend effect op het lichaam hebben. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat u meer water uit uw lichaam stoot dan normaal, wat het vasthouden van water vermindert en gewichtstoename helpt voorkomen.