Wat te doen bij een vaginale schimmelinfectie?

Wat te doen bij een vaginale schimmelinfectie?

Heb je last van jeuk aan je vagina? Zijn je vagina en schaamlippen opgezet? Zijn ze geïrriteerd en rood? Dit zijn allemaal kenmerken van een vaginale schimmelinfectie. Hier kan ook nog afscheiding bij komen, die uit je vagina komt. Deze afscheiding is brokkelig en wit. Ook kan plassen en seks pijnlijk zijn als je een vaginale schimmelinfectie hebt. Herken jij deze symptomen en heb jij een vaginale schimmelinfectie? Dit is niets om je voor te schamen, want het komt bij heel veel vrouwen voor. Gelukkig is er goede medicatie beschikbaar, waardoor je er weer snel vanaf bent!

Vaginale schimmelinfectie behandelen

Kies voor Canesten Gyno en je bent snel weer af van je vaginale schimmelinfectie. Dit medicijn is zonder recept verkrijgbaar en je kunt het online prima bestellen. Dat is het voordeel van online bestellen; je hoeft er je huis niet voor uit en het wordt ook nog eens bij je thuis bezorgd. Je kunt kiezen voor een medicijn in crème vorm, of bijvoorbeeld voor een capsule. Ook kunt u gaan voor een tablet. Deze tablet kun je voor het slapen inbrengen, waardoor het ’s nachts in de warme, vochtige vagina op zal lossen. Na enkele dagen zouden de klachten moeten verminderen. Houden deze klachten aan? Bezoek dan je huisarts.

Het ontstaan van vaginale schimmelinfectie

Je kunt vaginale schimmel krijgen door jezelf teveel te wassen. Dat klinkt gek, maar toch is het waar. Als je jezelf te vaak met zeep wast, was je namelijk het beschermingslaagje op je huid eraf. Je bent zonder dit laagje, extra kwetsbaar voor infecties. De natuurlijke balans is op dat moment verstoord en er is onbalans tussen de bacteriën. Gebruik je antibiotica? Dan heb je een verhoogd risico op een vaginale schimmelinfectie. Deze antibiotica haalt namelijk zowel de schadelijke, als de niet schadelijke bacteriën weg. Een andere oorzaak van vaginale schimmelinfectie kan een beschadigd vaginaal slijmvlies zijn, wat ontstaat als de vagina te droog is tijdens het geslachtsverkeer. Een vaginale schimmelinfectie is overigens geen geslachtsziekte. Heb je een vaginale schimmelinfectie? Dan helpt Canesten Gyno je bij een vlotte genezing. Online bestellen is eenvoudig, je hebt het vervolgens snel in huis, zodat je meteen kunt starten met de behandeling. Ben je er zo weer vanaf!