De belangrijke functie van een AED

De belangrijke functie van een AED

Als professionals in de levering van AED adviseren wij mensen dagelijks over de meest geschikte AED keuze en de benodigde accessoires. Mocht het brede onderwerp van AED's je echter overweldigen, of weet je niet waar te beginnen, geen probleem, samen met AED Solutions geven we een korte uitleg over AED

Definitie van een AED

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat een AED is en waar deze voor dient. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar toestel dat is uitgerust met een batterij en verbonden is met twee elektroden. Deze elektroden worden op de borst van het slachtoffer geplakt. Een computer in de AED analyseert vervolgens via de elektroden het hartritme van het slachtoffer en bepaalt of er een elektrische schok moet worden toegediend. Wees echter bewust dat een AED niet zelfstandig werkt. Hij zal ook altijd instructies geven om met de reanimatie van start te gaan. Daarom is het handig als de gebruiker van een AED ook een reanimatietraining heeft gevolgd.

Hoe gebruik je een AED?

Zodra de AED wordt ingeschakeld, zal deze precies vertellen welke stappen te ondernemen om de AED correct aan te sluiten op het slachtoffer. De AED zal aangeven dat de borst van het slachtoffer ontbloot dient te worden, en hoe en waar de elektroden geplakt moeten worden. Als de elektroden eenmaal zijn geplaatst, volg dan gewoon de verdere instructies van de AED. Doorgaans kun je met een reanimatiepop oefenen bij een bhv cursus, om zo exact te weten wat je precies moet doen in zo een situatie.

Een AED is een apparaat dat levens redt, maar het is ook een apparaat dat zorgvuldig onderhoud vergt. Ten eerste moet de batterij van de AED regelmatig worden vervangen. Dit is niet een oplaadbare batterij, dus in plaats van opladen moet deze worden vervangen.

Daarnaast hebben de elektroden, ook wel de plakkers genoemd, van een AED eveneens een beperkte levensduur en moeten ze na elk gebruik bij een reanimatie worden vervangen.

Moet de AED worden aangesloten op de voeding?

De AED maakt gebruik van een batterij die niet oplaadbaar is, dus de AED kan niet op het lichtnet worden aangesloten. De batterij moet echter na een bepaalde periode worden vervangen, net zoals de elektroden, die ook een beperkte levensduur hebben. Het is ook belangrijk te weten dat de elektroden na ieder gebruik bij een reanimatie vervangen moeten worden - ze zijn in feite een eenmalig te gebruiken artikel.

In een situatie waar een AED nodig is, moet je altijd bellen met de alarmcentrale 112, die je ook helpt bij het bepalen van de te nemen stappen. In levensbedreigende situaties is het altijd beter om actie te ondernemen dan helemaal niets te doen!

Een AED online aanschaffen

Het online kopen van een AED biedt gezien het grote aanbod een aantal voordelen. Er is een breed scala aan AED's te koop, elk met hun eigen unieke kenmerken en prijzen. Belangrijk is om een betrouwbare webshop te vinden, die gespecialiseerd is in de verkoop van AED's en bijbehorende accessoires.

Bij de aanschaf van een AED moet je rekening houden met aspecten als gebruiksgemak, onderhoud, betrouwbaarheid van het apparaat en de kosten. Raadpleeg deskundig advies om de AED te vinden die het beste bij de behoeften past.