Waarom zou ik de Franse taal willen leren?

Waarom zou ik de Franse taal willen leren?

Het beheersen van een vreemde taal heeft veel meer voordelen dan je denkt. Uiteraard is het gemakkelijk als je op vakantie bent en je kunt jezelf verstaanbaar maken. Maar ook als je zakelijk met iemand te maken krijgt uit een ander land, levert het beheersen van die taal natuurlijk veel op. Op de middelbare school kan een vreemde taal voor kinderen best een struikelblok zijn. Doorzetten op dat moment is belangrijk, want een vreemde taal gaat in de toekomst namelijk veel opleveren.

Franse leestoetsen halen

Heeft je kind Franse les? Dan kan het zijn dat je kind de leestoetsen erg lastig vindt. Leestoetsen goed maken begint bij veel oefenen. Door veel teksten te lezen en oefentoetsen te maken, zal je kind er steeds beter in worden. Bijles aan huis kan hierbij een stok achter de deur zijn om de resultaten te verbeteren. Als een docent op gezette tijden langskomt, zal je kind goed voorbereid willen zijn, waardoor het gaandeweg steeds beter wordt in de leestoetsen. De docent heeft goede tips en biedt maatwerk voor je kind. Jouw kind gaat straks met plezier die Franse leestoetsen halen!

Vreemde taal goed voor op CV

Een vreemde taal is altijd goed voor op het CV. Of je kind nu een commercieel beroep ambieert of een technische functie, een vreemde taal wordt altijd op prijs gesteld door werkgevers. In de toekomst komt je kind gegarandeerd in aanraking met mensen uit andere landen, die dus ook een andere taal spreken. Bijvoorbeeld mensen uit Frankrijk of Duitsland. Het beheersen van (één van) deze talen is dan natuurlijk ideaal. Zeker als je kind bij een internationaal georiënteerd bedrijf gaat werken, is dit zeker een pluspunt op het CV.

Beter geheugen door vreemde taal

Door bijvoorbeeld veel te oefenen voor leestoetsen Frans gaat je kind zijn/haar geheugen ook beter trainen. Meertalige kinderen hebben een beter werkgeheugen, waardoor ze in staat zijn om meer gegevens in een korter tijdsbestek te verwerken. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat je kind andere vakken ook beter onder knie zal krijgen. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die meerdere talen spreken, pas op latere leeftijd last krijgen van dementie.